Nyårs afton

Sista dagen på året idag! Firar den med familjen och David (min systers pojkvän). Senare ikväll så blir det att träffa Tilda en liten stund också. Hittills har man iaf haft en allmänt rolig kväll med mycket skratt, god mat och förhoppningar inför det kommande året. Nyårslöfte har jag också kommit på fast den håller jag helt för mig själv ;) 
Som ni vet så finns det vissa som tror att år 2012 kommer jorden att gå under. Andra anser att vi kommer att få se slutet på de ekonomiska och sociala modeller som mänskligheten har levt efter i tusentals år. Och så finns det de som tror att planeten Nibiru kommer att susa förbi Jorden för att hämta upp de 144 000 utvalda. Jag tror inte på något av det, men jag vet att det kommer ske enorma förändringar på grund av den globala uppvärminigen. Jag vet också att ett nytt år betyder också en ny start och att 2012 kommer bli ännu ett underbart år att få uppleva, nya människor att få träffa, fler minnen att få skapa och ett gäng utmaningar att få klara av. Kort sagt så vet jag att 2012 kommer bli ett fantastiskt år. Jag vill också önska alla ett gott nytt år!



-C

New year

Sista dagen på året. Jag summerar året med två ord. Helt okej! Inga fel alls. Ikväll ska jag vara hemma med familjen och lite senare gå över till grannarna. Efter 12-slaget går jag ut och träffar Tina, som fyller år imorgon. (1 januari). 15 bast. Love you. <3 Nu ska jag gå och äta. Mellan rätt nu. Gott nytt år!


Tina står för bild.
- M


Jag hade faktiskt.

Jag hade faktiskt gjort ett inlägg, ganska långt, men sen gjorde jag något och det försvan. Orkar inte göra ett nytt. Godnatt.

-M

90-års kalas!

Firade Farmor Lilly idag, jättekul faktiskt! Först åt vi massa god mat och fick lyssna på tal och sånt och efter det så var det fika dags och pappa fick typ världens skratt anfall åt en grej som jag råkade säga...Har helt seriöst aldrig sett han skratta så mycket :P
Efter det så gick typ alla barn ner till sporthallen och gjorde olika saker och i slutet spelade vi fotboll, skit kul! Har ingen aning om vad jag ska hitta på ikväll kanske sätter på en film och myser framför TV:n med en skål popcorn?
Ha det gött iaf!

-C

''Locka'' inte håret med en kam...

HejHej! Idag så vaknade jag av att det ringde i telefonen. Tyvärr så gick ingen och svarade p.g.a. att jag var ensam hemma och så lat som jag är så brydde jag mig inte om att svara och så tänkte jag att personen ändå snart skulle lägga på, men personen la typ aldrig på. Jag vet inte hur många signaler som jag var tvungen att stå ut med. Tillslut så slutade det äntligen och jag blev typ överlycklig för nu kunde jag fortsätta att sova, men nej nej. Sen började det ringa igen...
Så det var ungefär så som min morgon började. Sedan gick jag upp, åt och gjorde mig iordning. Vid 13.30 gick jag hem till mormor och hälsade på min kusiner en liten stund för sedan skulle vi alla gå upp till närhetenskyrka för att förbereda inför Farmor Lilys (min gammel farmor, fast vi kallar henne bara farmor) 90-års kalas som är imorgon. Men innan vi skulle gå dit så var jag ju som sagt med mina kusiner ett tag hos mormor. De började borsta och leka med mitt hår och rätt som det var så hade en av dem trasslat in borsten i mitt hår så det satt som ett smäck. Han hade tydligen fått för sig att han skulle ''locka'' håret och visste inte att man inte kan vira/snurra in håret i kammar. Fick be Pinpin (Linda, min moster) om hjälp att få ut det för mormor kunde inte och tillslut efter 30 min så fick hon ut det, tack och lov! Fast det var knappt att hon fick ut det först så de visste inte ifall vi skulle behöva klippa loss det eller inte, men som tur var så var ju inte det nödvändigt. Efter vi fått ur kammen ur håret så gick jag, mina 4 kusiner och Pinpin till kyrkan. Där mötte vi mamma och Madde (min andra moster). De vuxna dukade medans jag och mina kusiner gick ner till lek/sporthallen som finns där. Det slutade med att de tog turer med att sitta på min rygg medans jag sprang fram och tillbaka med dem, samtidigt som de som väntade på sin tur jagade mig. Man får verkligen aldrig en lugn stund när man är i närheten av dem, haha!
Efter ca 1 timme så gick vi alla (förutom Madde) tillbaka hem till mormor och morfar och var där en stund, men sedan drog jag och mamma hem och så hamnade jag här.
Blir nog snart att duscha och sedan så ska jag nog lägga mig lite på spikmattan ett tag. Här får ni iaf några bilder från jul. Både från juldagen och julafton eftersom det är en amerikansktradition att fira på juldagen och svensktraditoin att fira på julafton.


    

 

  

-C


Run the world

Hoppas verkligen att ni alla har haft en lika mysig jul som jag! Tycker dock att det var lite synd att det var en grön jul i år fast kan ändå inte klaga eftersom jag inte varit specielt sugen på kyla. Hoppas iaf att det ska snöa på nyårsafton när man är ute och kollar på raketerna. Älskar verkligen när det gör det!
Idag så har jag inte gjort ett skit. Läst, kollat på TV, ätit choklad och bara softat, men imorgon blir det andra bullar! HAHA, gud vad knäppt det lät. Nej men jag och Sofie bestämde för att avboka våra planer om stan imorgon för att sedan åka in någon annan gång under lovet och istället så ska jag hjälpa mamma och några andra släktingar inför min gammel farmors 90-års kalas som är nu på torsdag. Får se fall jag lägger ut någon bild från jul någon dag ;)

-C





Wooop wooop

Jag ursäktar att jag inte har bloggat på ett tag. Men jag har varit sjuk. Fick magsjukan i måndags. Mått super dåligt. Ville bara dö. Trodde serriöst att jag skulle dö. Men idag var jag hyfsad pigg och smittfri så jag gick på julavslutningen. Vi fick ju våra första betyg idag så jag var bara tvungen. Och sen så var det en av mina bästa vänner, Maja Schagerström, som var med i julshowen. Hon går i 7F och dom gör alltid julavslutning. Vi i 8:an gör musikal. Jag tycker, inte för att det ska låta konstigt, men att våran julavslutning var bättre. Vår var väldigt speciell. Fast deras låtar var mycket bättre. Kanske fick dom välja lite själv? Det fick inte vi.
Ja, tillbaka till mian betyg? Jag vill faktiskt inte göra som Tina, skriva ut dom i bloggen. Jag vill ha dem för mig själv. Inte för att jag har fått dåliga, jag är faktiskt super nöjd! Jag vill bara inte att dom ska ligga ute på nätet. Nu ska jag snart ta och borsta tänderna och lägga mig och spela sims tills datorn dör? Eller tja, vi får se om jag orkar. Imorgon är det dan före doppare dan och då ska jag och Tina byta julklappar med varandra. Sen ska jag, Elin och pappa julbaka, sätta upp granen, fixa osv. Mysfaktorn kommer bli hög!
 
-M

Julavslutning!

Hejhej! På rubriken så märker ni att det var julavslutning idag. Skolan började kl.8.00 och så samlades vi med klassen i ett klassrum och fikade och hade jul mysigt. Vid kl.9.00 gick vi in i aulan för att se på 7:ornas julshow. Ganska bra, fast våran var bättre förra året ;P
Efter vi sett klart så samlades klassen i ett klassrum igen och fick våra betyg.
Jag fick :

Bild - C

Engelska - B

Idrott och hälsa - C

Matematik - C

Tyska (C-språk) - D

Franska (B-språk) - B

Musik - C

Biologi - B

Fysik - C

Kemi - A

Religionskunskap - C

Samhällskunskap - C

Slöjd - E

Svenska - B

Är ganska nöjd med min betyg förutom med slöjden och engelskan. Tycker att jag jobbat mycket bättre i slöjden och tycker att jag åtminstonde förtjänar ett D där. Och när det gäller engelskan så förklarade läraren för mig varför jag inte fick ett A och jag tyckte faktiskt att det var av helt fel anledning, men vågade jag säga imot? Nej. Som ni kanske märker så är jag en C-elev och är mycket stolt över att vara det också ;)
Efter vi fått betygen så var klockan ca 9.50 och då fick vi sluta. Så det var alltså en mycket kort skoldag.
Har varit en väldigt mild vinter här i Värmland i år också så vi har knappt fått någon snö, men nu idag så har det satt igång och det är bara så himla mysigt! Slog in julklappar till kl.1.00 igår kväll och nu fortsätter jag med det. Senare blir det att dekorera vårt pepparkakshus som jag och mamma satta ihop för 2 dagar sedan. Alltid lika kul! Inte långt kvar till jul nu heller och det kommer nog bli lika underbart som alltid!
Kram.

-C 



läsdag

Tänkte börja detta inlägg med att jag blir så jävla sur på datorn för den ska alltid vara så jävla dryg! Man får ju aldrig något gjort!!
Hinner inte ens kolla efter en ny mobil för den måste dryga sig 24/7...
Så som ni kanske märkt så är jag riktigt sur just nu så förhoppningsvis så hjälper ett avsnitt av 2 and a half men som börjar riktigt snart. Idag så var det ju som sagt var läsdag i skolan så hela skoldagen bestod av att att läsa, kolla på en föreläsning om droger, se på film och så gjorde jag klart ett arbete i slöjden.
Men nu måste jag gå så att jag inte missar något av programmet.

-C


Inte långt kvar!

Mindre än en vecka kvar till julafton nu, känns som allt har gått så himla fort! Igår så var jag i stan med mamma också för att köpa vinterskor (som verkligen behövdes eftersom jag inte hade några) och julklappar. Blev ett lyckat köp och fick bl.a. 2 par skor med mig hem, fast ett par av dem ska jag få i julklapp.
Vi var inne i själva stan och bergvik och när vi var inne på bergvik så gav de ut gratis mini ben&jerrys. Jag och mamma fick totalt med oss 6st hem. Kan det bli bättre?! Haha ;)
Vet inte riktigt vad som nyss hände men jag måste råkat trycka på något för nu är hela texten sne och jag kan inte få den att bli normal igen... D:
Mysigt att det snöar nu också, kommer precis lagomt till jul :D

-C

4 advent

Hejsan svejsan. Tina och jag går in på sista veckan i skolan imorgon. Och då är det bara läsdagar. Vi läser alla lektioner förutom dom praktiska som t.ex idrott, hemkunskap osv. Rätt tråkigt med tanken på att jag hatar att läsa, men definitivt bättre än att ha lektion. Nu ska jag installera sims. Ha en bra söndag! glöm inte bort att det är 4 advent idag.


Bild på mig och Tinz sedan lucian förra lördagen.
-M

Helg ;)

HEEEEEEEEEEELG! Förut så tog jag och mamma upp julgranen, så nu doftar det jättegott här hemma. Det blir antagligen att pynta den efter Vampire diaries eftersom vi inte börjat pynta ännu och jag tänker definitivt inte missa VD.
Idag så kom det dansare till skolan också, de var verkligen skit bra! Så det var jättekul att titta på verkligen ;D
Imorgon blir det stan med mamma också för att köpa lite fler julklappar. Men nu ska jag nog gå käka, så här får detta inlägg ta slut. Kram!

-C




Julgran, check!

Nu har det varit en sjukt slappig skolvecka hittills and I'm loving it! Fick julmat i skolan idagockså, vem tackar nej till det egentligen?! I lördags åkte jagoch Tilda till stan för att köpa julklappar också, det blev ett ganska lyckat köp för min del och det blir mer ;)
Och idag så tog jag bort min tandställning, tro inte att jag hade rälls eller nått just nu för det hade jag inte, men jag hade såndära gummisnoddar som man fäster på metal-pluppar som man har fäst på tänderna. Mamma hade köpt en julgran när jag kom hem från skolan så det blir antingen att pynta den ikväll eller imorgon.
Just nu sitter jag här och gottar mig med lite frusen mango och ikväll blir det att se på Chuck! :D



-C

Tredje Advent♥

Ja som ni kanske märkt så är det tredje advent idag och kl.17.00 blir det den sista Luciaföreställningen. Det ska nog bli kul, :)
Förut så lockade jag håret inför Lucian så att jag såg ut som en krulltott, haha. Så nu är det bara att vänta på att lite ska åka ut så att det lägger sig fint, eller ja förhoppningsvis så lägger det sig fint.. Just nu sitter jag här med pappa (eller pappa stryker kläder bakom mig) och han sitter och retar mig, SKRÄLL! Haha. Snart blir det att gå käka lite pizza också, mums!
Här får ni en fin fin bild på pappa när han rider ;)


(dålig bild kvalite, jag vet.)

-C


Äter smultronkarameller och surar.

Tja, rubriken säger mycket va vad jag gör. Idag är det tredje advent och sista lucia föreställningen i krykan. Sen inväntar jag den riktiga lucia dagen. Just nu sitter jag och skriver om hela min deckare på datorn. Hade igentligen bara 2 av 6 sidor kvar att skriva av på datorn i fredag så jag skickade den till min egna eopst adress så jag skulle kunna skriva klart under helgen. Men vad tror ni händer? Jo både min fb och min hotmail blev hackad igår. Där rök min lediga tid under denna stressiga helg. Och decakre ska vara inlämnad senast onsdag. Nu kanske tänker att det inte är brått men jag måste läsa 60 sidor tills dess. Och då tänker ni igen att det är inte jobbigt men det är det. Jag hatar att läsa! Det är jobbigt och raderna blandar sig ibland. Nej nu måste jag fortsätta skriva av deckaren. Jag är nu på sida två. Det här kan ta mig ett tag. + att jag ska krusa håret som tar ca en timma. Nej nu ska ni inte läsa mer av mian träligheter. Lägger nog ut lite bilder från lucian igår ikväll eller när jag får tid. Puss!


-M

Vi tänder ett ljus i advent

Hejsan! Idag så skulle vi ha 2 luciaföreställningar så det blev att vara borta nästan hela dagen. Det var faktiskt riktigt kul! Vi fick present efteråt också. 150 kr till bio. Så nu är det bara 1 föreställning kvar som blir att ha imorgon.
Jag har nyss skrivit klart min deckare på datorn så nu ska jag bara läsa igenom den och sedan skicka den till min lärare. Är dock inte riktigt säker på vad den ska heta riktigt ännu så jag får väll sitta och klura på det ett litet tag till.
Tredje advent imorgon också vilket betyder att det inte är så jätte långt kvar till jul! :D

-C

Bad girl

Hejhej.. Jag är jättedålig på att blogg. Men det beror på att jag har haft rätt mycket att göra under en tid nu. Och när jag bloggar på min blogg så bloggar jag via mammas iphone. Men iaf. Imorgon är det 3:dje advent. Inte långt kvar nu till julafton. Har lite brått nu eftersom jag bara köpt en julklapp. Men jag har en aning om vad jag ska köpa till alla andra.

Igår så gick jag även lucia i kyrkan, som Tina nämde i förra inlägget. Det var supermysig. Levande ljus och allt. Idag ska vi gå 2 gånger och på söndag 1. Så jag ska nog skölja håret om ett tag och fixa det. Det är samling 3 tror jag.


Tog bilden från sandras fb. Hittar ni mig och Tina?

Annars kan jag ju säga att det är snö här i Kil, fast igår var det mer slask. Jag hoppas på lite snö under dagen. Ciao!

-M

Pepperkaksdagen, luciatåg och deckar skrivning.

Just nu sitter jag och skriver på min deckare som ska lämnas in till läraren för att betygsättas nästa vecka. Kollade inte så mycket på idol finalen men upptäckte att det var Amanda som vann tack vare fb. Äskade aldrig direkt någon av dem, men om jag varit tvungen att välja så hade det nog blivit Amanda.
Gick luciatåg i kyrkan förut idag. Det var helt okej, ganska mysigt med alla ljus tända och sånt faktiskt. Nu blir det väll snart att gå lägga mig också men först ska jag nog läsa lite. Måste lägga till att det snöade ju ganska mycket ett tag idag´men allt blev till slask. Tycker faktiskt att om det väll måste snöa så ska det iaf inte bli till massa slask direkt det hamnar på marken, men men. Får väll hoppas att det inte blir så under lovet iaf. Nu får jag väll stänga av darorn ifall jag någonsin vill komma till sängs för att få min skönhetsdömn ;)
Juste måste jämnt bara lägga till att det är pepparkaksdagen idag också. Gissa falla jag åt?

-C


Walking in a winter wonderland

Idag så snöade det! Riktigt roligt fast det hade ändå inte gjort något ifall det hade kommit lite senare. Innebär också att det inte blir någon mer springning på ett väldigt långt tag... Hur som helst så blev det att bl.a. göra knäck idag, eller jag och mamma håller fortfarande på med det.
Det var SO-prov i skolan idag också. Det gick väll helt okej tror jag.
Nu blir det att gå ut i snön med min lilla kissemisse!
     



-C




Pepparkaks bak!

Läst, plockat lingonris till min luciakrans och pyntat lite det har min dag bestått av till mesta dels. Igår så var två av mina underbara kusiner här också så jag passade dem ett ganska långt tag. Typ halva dagen. Innan de kom så passade jag på att baka pepperkakor. Hade glömt hur gott pepparkaksdeg var!
Imorgon blir det ju skolan igen. Inte specielt taggad men men.
Har kollat lite på adventkalendern iår också. Klart mycket bättre än vad det varit på några år nu!
Under veckan så testade jag att göra en hårinpakning med olivolja också. Funkade helt okej förutom att jag var tvungen att duscha typ 4 ggr och allt fett hade inte ens försvunnit då, men jag orkade inte tvätta det igen eftersom det var ganska sent på kvällen. Så mitt tips till er då är alltså att göra det när det är helg nästa dag..

-C

INSPERATION




-M

RSS 2.0