Recept På Mina Amerikanska Cupcakes!

Dagen innan Halloween så bakade jag väldigt mycket för mina små kusiner skulle ''fira'' Halloween hos oss nästa dag. En av de sakerna som jag bakade var Amerikanska Vanilj Cupcakes, som faktiskt blev super goda, och fina såklart ;)
Så eftersom jag ändå inte har något för mig just nu så tänkte jag lägga ut receptet på dem.

Tinas amerikanska vanilj Cupcakes

1dl strösocker
1 ägg
2dl mjölk
6msk matolja
4dl vetemjöl
2tsk vaniljsocker
1/4tsk salt
1tsk bakpulver

(För 10st)

Sätt ugnen på 200°C. Blanda alla torra ingridienser (förutom sockret) i en skål. Vispa ägg och socker pösigt i en annan skål. Tillsätt sedan mjölken och matoljan i ägg och socker röran. Rör ner mjölblandningen i den blöta smeten och rör smeten slät. Fyll amerikanska muffinsformar (välj stadiga formar, inte lösa bullforms-typen) till 2/3. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt dem svalna under bakduk.

Philadelphia cream cheese frosting 

3oz. pkg. naturell philadelphia
1tsk smör, rumstemparerat
1tsk färskt pressad citron saft (oroa er inte för att det kommer smaka citron för det gör det inte, fast det är ändå viktigt att ni har i det)
1/8tsk salt
1 1/2 koppar florsockar

Blanda ihop allt väl tills man kan lätt smeta på det på cupcakesen

Om ni vill ha choklad frosting (det ville iaf jag ha) så är det bara att tillsätta kakao tills det smakar bra.
Eftersom det var Halloween så gjorde jag olika mönster på mina. På vissa använde jag mig av kristyr och gjorde spindel nät på cuppcakesen och så på några andra så tryckte jag ut frostingen med hjälp av en sån där grej som jag inte vet vad det heter så att frostingen såg extra fin ut och så hade jag på lite färgglatt strössel på. Egentligen så kan man hitta på nästan vad som helst för att pimpa till sina cupcakes, men det var i princip så jag gjorde dem iaf. :)
Har tyvärr ingen bild på dem på datorn så ni får överleva med en bild från google.


Lycka till med bakningen!

-C


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0